Leen de Mûelenare
 

Uw gezondheid, onze hoofdzorg!

Sinds september 2011 ben ik in de praktijk werkzaam als HAIO (Huisarts in
opleiding).

Waarvoor staat HAIO?

De studies tot huisarts duren in totaal 9 jaar. Na 7 universitaire opleiding krijgt men het diploma van basisarts. Alvorens men zelfstandig als huisarts mag werken dient men nadien nog 2 jaar opleiding te volgen. HAIO staat dan ook voor HuisArts In Opleiding. Dit is een beetje te vergelijken met een assistent in het ziekenhuis die wordt opgeleid tot specialist. Een HAIO is dus al afgestudeerd als arts en mag dan ook zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen. Ik werk wel onder de verantwoordelijkheid van dr. Nicolaï, mijn stagemeester. Dit betekent dat ik regelmatig overleg met dr. Nicolaï en dat hij ook beschikbaar is bij moeilijkere problemen.

Bovendien volg ik om de 14 dagen op dinsdagnamiddag seminaries. Groepjes van een tiental HAIO's werken daar rond een bepaald thema en bespreken de moeilijkheden die ze in de praktijk ondervinden.

Uiteraard ben ik als HAIO gebonden aan het beroepsgeheim zoals elke arts.

De opleiding verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie van Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid (FOD). Dr. Guido Nicolaï is erkend als stagemeester door zowel de Vlaamse universiteiten als door de FOD.

 

Tot binnenkort.

Leen de Mûelenare

 
         
 
 
 
Leen de Mûelenare
 
 
Huisarts HAIO
 
 
 
 
leen@centrumdeberk.be
 
 
 
 
Rizivnr :
 
 
/
 
 
 
 
Tel. 014 21 85 67
 
 

 

     
Gezondheidscentrum De Berk | Berkenlaan 25 | 2200 Herentals | +32 (0)14 21 85 67 | info@centrumdeberk.be
Gezondheidscentrum De Berk Stefan Teughels Huisarts Philip Wuyts Kinesist Femke Van Meulebeke Kinderpsychologe Carmen Schaalje Dietiste Sylvia Ghysels Psychologe Guido Nicolai Huisarts Tonia Beuls Kinesiste Wendy Calders Psychologe