naar startpagina

  Info Eline Cuyvers - Dietiste Info Wendy Calders - Psychologe Tabakologe Info Tonia Beuls - Kinesiste Info Lien Info Femke Van Meulebeke Kinder- en Jeugdpsychologe Info Sylvia Ghysels - Psychologe Info Guido Nicolai - Huisarts Info Suzanne van Kempen - Psychologe - Relatie- en Gezinstherapeute Info Stefan Teughels - Huisarts Info Violet Vervloet - Vroedvrouw Info Philip Wuyts - Kinesist Info Nathalie Info Tinneke Claes - Ergotherapeute  
     
Violet Vervloet

Prenatale raadpleging

Zwangerschap, geboorte, ouderschap en borstvoeding zijn intense, ingrijpende gebeurtenissen in het leven. De vroedvrouw biedt een warm onthaal, steun- en rustpunt in deze unieke periode. Zorg op maat is dan ook op zijn plaats: counseling en geïnformeerde keuze stellen ouders in staat om hun eigen weg te vinden bij het krijgen van een kind.

Vanaf het prille begin van de zwangerschap, kun je terecht bij de vroedvrouw. Zij kan de zwangerschap medisch vaststellen en begeleiden. Een consultatie duurt ongeveer 60-45 minuten waarin tijd gemaakt wordt voor :

-   jouw vragen,
-   nuttige informatie rond de zwangerschap, administratie, cursussen...,
-   voorbereiding op de geboorte, ouderschap, kraamperiode, borstvoeding... zowel informatie, praktisch, emotioneel als psychisch,
-   controle van bloeddruk, urine, groei van de baarmoeder en het kindje, eventueel een bloedname of andere testen... .

Deze begeleiding door de vroedvrouw kan controles bij de gynaecoloog ondersteunen of afwisselen, naar eigen wens. Je hebt recht op 12 consultaties bij de vroedvrouw tijdens de zwangerschap. Wanneer er complicaties optreden tijdens de zwangerschap, kan de vroedvrouw op voorschrift van de gynaecoloog extra begeleiding en zorg bieden. Ook wanneer de zwangerschap eindigt in een miskraam heb je recht op begeleiding door de vroedvrouw.

De zorg door een vroedvrouw is voor elke vrouw rechtstreeks toegankelijk, je hebt geen voorschrift van een arts nodig.

Prijs: 36 Euro voor het eerste consult, 26 Euro voor een volgend consult. Er is volledige terugbetaling voorzien door de mutualiteit.

Een afspraak kan je maken via volgend nummer: 0478/29.64.47 of per email via violet@centrumdeberk.be

         
 
 
 
Violet Vervloet
 
 
Vroedvrouw
 
 
 
 
violet@centrumdeberk.be
 
 
 
 
Tel.: 0478 29 64 47
   
 
 

     
Gezondheidscentrum De Berk | Berkenlaan 25 | 2200 Herentals | +32 (0)14 21 85 67 | info@centrumdeberk.be
Gezondheidscentrum De Berk