naar startpagina

  Info Eline Cuyvers - Dietiste Info Wendy Calders - Psychologe Tabakologe Info Tonia Beuls - Kinesiste Info Lien Info Femke Van Meulebeke Kinder- en Jeugdpsychologe Info Sylvia Ghysels - Psychologe Info Guido Nicolai - Huisarts Info Suzanne van Kempen - Psychologe - Relatie- en Gezinstherapeute Info Stefan Teughels - Huisarts Info Violet Vervloet - Vroedvrouw Info Philip Wuyts - Kinesist Info Nathalie Info Tinneke Claes - Ergotherapeute  
     
Violet Vervloet

Raadpleging vruchtbaarheid en zwangerschapswens

De tijd voor een zwangerschap is een bijzondere periode. Een periode van verwachting, spanning en soms ook vragen. Je zo goed mogelijk voorbereiden op een toekomstige zwangerschap is doen wat je kunt voor de gezondheid van je kind. En dit is zowel voor vrouwen als voor mannen belangrijk.

Ook indien een zwangerschap op zich laat wachten kan een gesprek met de vroedvrouw rust brengen en kan er indien nodig tijdig doorverwijzing volgen.

Zorg vóór de zwangerschap, preconceptionele zorg, is nieuw. Deze zorg heeft tot doel een koppel zo goed mogelijk te ondersteunen naar een gezonde zwangerschap, zowel lichamelijk als psychisch. Want een gezonde zwangerschap geeft meer kans op een gezonde baby. Het is dus zeker zinvol om een zwangerschap voor te bereiden en eventuele risico's zo veel mogelijk uit t e sluiten. Een vroedvrouw kan je informatie geven over natuurlijk en gezond zwanger worden en het beperken van risicofactoren die een invloed kunnen hebben op de zwangerschap of de baby, reeds vanaf het prille begin.

Tijdens een eerste raadpleging worden uw vragen beantwoord en is het de bedoeling veel informatie te geven. Systematisch worden mogelijke risicofactoren overlopen voor man en/of vrouw. Het is aan te raden om als koppel langs te komen. Er wordt ook gevraagd om onderstaande vragenlijst op voorhand in te vullen en door te mailen naar violet@centrumdeberk.be.

Bij bepaalde risicofactoren kan het nodig zijn om verdere onderzoeken te plannen. Een tweede consultatie kan dan nuttig zijn om resultaten van deze testen te bespreken en verdere informatie te geven.

Maak een afspraak via violet@centrumdeberk.be.

Prijs: eerste consult 35 euro, vervolgconsult 30 euro

Raadpleging "vruchtbaarheid en zwangerschapswens"
         
 
 
 
Violet Vervloet
 
 
Vroedvrouw
 
 
 
 
violet@centrumdeberk.be
 
 
 
 
Tel.: 0478 29 64 47
   
 
 

     
Gezondheidscentrum De Berk | Berkenlaan 25 | 2200 Herentals | +32 (0)14 21 85 67 | info@centrumdeberk.be
Gezondheidscentrum De Berk